reklam2

28 Kasım 2016 Pazartesi

etli nohut

                                  <<<<ETLİ NOHUT>>>>

Malzemeler

  • 2 Su bardağı Nohut
  • Yarım kg. Kuşbaşı et
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 2-3 Adet Domates
  • 2 Su bardağı Su
  • Tuz
  • Pul biber



Hazırlanışı 
Akşamdan ları ayıklayıp, yıkayıp, bol suda beklin.

Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.
 
Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun

İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun. 

Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz 
domatesleri de ilave edip karıştırın. 

2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. 

Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin.

Üzerine pul biber serpip servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder