reklam2

28 Kasım 2016 Pazartesi

KUZU BÜRYAN KEBABI


                                                      ###  KUZU BÜRYAN KEBABI ###



MALZEMELER:
* 2 YEMEK KAŞIĞI UN
* 2 TANE LAVAŞ EKMEĞİ
*YARIM SU BARDAĞI AY ÇİÇEK YAĞI
*KARABİBER
*TUZ
*5.5 ML SU BARDAĞI ET SUYU
*2 TANE HAVUÇ
*2 TANE PATATES
*2 TANE KABAK
*1 TANE LİMON
*2 TANE ORTA BOYLU SOĞAN
*3 DİŞ SARIMSAK
*1 KİLOGRAM KUZU ETİ

PİLAV İÇİN MALZEMELER:
*KARABİBER
*TUZ
*2 ÇAY KAŞIĞI TOZ SAFRAN
*2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
*1 TANE SOĞAN
*3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
*3 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI
*5 YEMEK KAŞIĞI BADEM
*6 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
*1.5 SU BARDAĞI SU
*1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
*1 YEMEK KAŞIĞI YENİBAHAR


                         <<< HAZIRLANIŞI >>>>
İri parçalara bölünmüş kuzu etlerini tencerede kavurun. Etler suyunu salıp çekince ufak doğranmış sarımsak, soğan ve et suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, limon suyu ve karabiber ile tatlandırın. 

Havuç ve patatesin kabuklarını soyun. Hepsini iri doğrayın. Lezzetli kalmaları için   sebzeleri de isteğe göre et suyunda haşlayıp pişirin.

Pilav için, 3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci ekleyin ve su soğuyuncaya kadar bekletin. Pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün. Soğanı ince ince kıyın. Bademi 1.5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın.

Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ve bademi 5 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuş     üzümünü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte safranı ilave edin. Tencerenin           kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar 20 dakika pişirin.


Tencereyi ocaktan alın.Servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin.


Pilavı servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına pişen etleri hafif ısıtılmış lavaş   ekmeklerini ve sebzeleri yerleştirin.

4 yorum: